Selecteer een pagina

 

Meisjescompetitie

Uit onderzoek, in het kader van het project meisjestafeltennis bij de NTTB, is gebleken dat groot deel van de meisjes die lid zijn bij verenigingen niet competitie spelen. Ook is duidelijk dat meisjes graag samen met meisjes spelen. Vandaar dat afdeling West een competitie wil organiseren voor deze doelgroep.

Voor de verenigingen geldt: meisjes trekken meisjes aan dus als er een paar gaan spelen is de kans dat er meer volgen groot.

Door het bieden van een aparte en korte competitie voor meisjes op een laagdrempelige manier hopen we dat dit een bijdrage kan leveren voor het behoud van meisjes bij de vereniging. Dit kan een aantrekkende werking hebben op het werven van nieuwe meisjes maar ook voor jongens.

Het doel is om meisjes te betrekken bij een regionale competitie die aansluit bij de behoeftes van meisjes door ze kennis te laten maken met wedstrijden op een leuke maar minder competitieve manier. Hieronder vind je informatie over de wedstrijdopzet en de reglementen, in het andere document is het programma van dit najaar omschreven.

Wedstrijdopzet & Reglementen meisjescompetitie

Deelnemen aan de meisjescompetitie?
Verenigingen benaderen meisjes om zich op te geven voor een lokale competitie. Hierbij stimuleren we de samenwerking van grotere met kleinere verenigingen in de buurt zodat verenigingen met geen of beperkte locatie op zaterdag ook teams kunnen opgeven. Ook combinatieteams van meer verenigingen zijn natuurlijk mogelijk.

De competitie wordt gespeeld tijdens de reguliere competitie op 3 of 4 zaterdagen.

Voor elke competitie krijgen alle verenigingen een mail met nadere uitleg en inschrijfformulier.
Voor meer informatie en/of het inschrijfformulier kunt u zich richten tot: Laura van der Meer