fbpx
Selecteer een pagina

Een online coachboekje voor iedereen die (jonge) tafeltennissers begeleidt is nu kosteloos te downloaden op onze website. Dit boekje staat vol nuttige tips voor zowel de ervaren als beginnende trainers en coaches. Alle situaties die je in de praktijk tegenkomt worden behandeld: je leest tips over onder meer het maken van afspraken, de omgang met ouders en jouw rol als coach.

Wil jij trainer, coach of begeleider worden?’. de vraag is gemakkelijk gesteld. Vaak volgt het antwoord net zo snel. ‘ja hoor, dat wil ik best. Waarom ook eigenlijk niet? je bent toch al elke keer van de partij tijdens de tafeltennistraining of -wedstrijd van je kind. Je rijdt telkens weer met een auto vol enthousiaste tafeltennissers. En ach, als de spelers en de tafeltennisvereniging daar behoefte aan hebben, kun je toch net zo goed trainer of coach zijn?

Het heeft veel leuke kanten om trainer, coach of begeleider te zijn. Maar realiseer je wel: er komt nog heel wat bij kijken. Je hebt een verantwoordelijke taak. Je hebt een team (vaak van jeugdspelers) onder je hoede. Dat betekent dat je niet alleen aandacht hebt voor die ene uitblinker, maar ook voor alle andere teamleden. Je krijgt te maken met ouders en veel organisatorisch werk. Vervoer, ziekte, motivatie en beleving van de tafeltennissers, hun gedrag. contacten met bestuur en technische commissie. En ga zo nog maar even door.

Dit boekje helpt je
Dit coachboekje van de Nederlandse Tafeltennisbond staat vol met handige tips over alles wat je in de praktijk tegenkomt. Ook vind je extra pagina’s waar je je aantekeningen op kunt maken. De bedoeling is dat je je als begeleider optimaal ‘Thuis in Tafeltennis’ gaat voelen!

Veel succes en plezier in je rol als trainer, coach of begeleider!
Download het coachboekje