Selecteer een pagina

Foto: ETTU

Het teamtoernooi op de Europese Jeugd Kampioenschappen voor de categorie Onder 15 zit erop. Het Nederlandse meidenteam is als 21ste geëindigd, de jongens finishten op plaats 23. Vrijdag start het individuele toernooi voor onze ploeg.

De meiden verloren donderdag nipt met 2-3 van Bulgarije. De enkelwedstrijd van Xijin Zheng en het dubbelspel van Xijin en Tanya Misconi zorgden voor de twee punten, die dus helaas niet genoeg bleken voor de winst. Later op de dag werd er wel gewonnen, namelijk van Zweden met 3-2. Hierdoor eindigden de meiden van coach Boris de Vries op plek 21.

Jongens
De jongens konden het helaas niet bolwerken tegen Estland in hun eerste duel van de dag: het werd 3-1. Alleen Ivan Kahn wist een duel te winnen namens de Nederlandse kadetten ploeg. Helaas ging ook het tweede duel van de dag verloren. Oekraïne was met 0-3 te sterk voor onze boys, die eindigen op plaats 23.


Vandaag (vrijdag) gaat het individuele toernooi van start voor onze talenten. Een mooie kans voor de spelers en speelsters om zich te laten zien op het hoogste podium! Bekijk hier het bomvolle programma en alle uitslagen.