Selecteer een pagina

Van 1 tot 7 november wordt in Senec (Slowakije) een WTT Youth Contender toernooi gespeeld. De onder-19 klasse bij de meisjes werd op dinsdag en woensdag afgewerkt. Namens Nederland kwamen Emine Ernst en Chana van der Venne in actie.

In de poule trof Emine de Tsjechische Helena Sommerova (WR 105) en Fonteini Meleti uit Cyprus (WR 296). Beide meisjes wist ze met goed en steady spel te verslaan waardoor ze als nummer 1 eindigde in de poule en doorstroomde naar de knock-out fase. In deze knock-out fase speelde Emine zichzelf naar de kwartfinale door zowel Brianna Burgos uit (Puerto Rico, WR 196) als Laura Watanabe (Brazilië WR 96) met 3-0 te verslaan. In de kwartfinale verloor Emine met 3-0 van de latere winnares Yangzi Liu. Deze sterke Australische (WR 44) wist al haar wedstrijden met 3-0 te winnen tijdens dit toernooi.

Bondscoach Marcel Kraa zei na afloop: “Een kwartfinale behalen op dit sterk bezette toernooi is gewoon erg goed. Helaas blijf je altijd afhankelijk van de loting, maar dit eerste WTT Youth Contender toernooi was gewoon prima.”

Chana van der Venne verloor beide wedstrijden in haar poule. Chana, die nog wat last heeft van fysieke naweeën van haar ziekte periode, kwam in haar wedstrijd tegen de Spaanse Elvira Rad heel goed terug van een 2-0 achterstand.
In de vijfde game was de koek helaas op tegen de goed spelende Rad. De andere poulewedstrijd verloor Chana met 3-0 van Laura Watanabe uit Brazilië.