Selecteer een pagina

Peter Bakker overleed geheel onverwacht op dinsdag 12 april, op de leeftijd van 71 jaar.
Voor de Nederlandse Tafeltennisbond is hij van groot belang geweest in zijn functie van Bondsraadslid voor afdeling West.  

Bij zijn vereniging NN Rotterdam heeft hij vanaf het begin van zijn lidmaatschap in 1998 veel activiteiten opgezet en is bijna vanaf het begin een actief bestuurder geweest.
Een aantal jaren heeft hij daar ook de voorzittershamer gehanteerd, maar ook bardiensten draaien en hand- en spandiensten verlenen hoorden er voor hem gewoon bij.
Daarnaast informeerde hij anderen graag over het toepassen van de juiste spelregels en het in orde houden/maken van de tafels (zo mat hij ook altijd de hoogte van het net voor aanvang van de wedstrijd).
  

Ook is hij vanaf 2011 gastheer geweest voor gasten van de NTTB bij diverse grote (inter)nationale toernooien en evenementen. En als uitvloeisel daarvan werd hij door de ITTF gevraagd om als gastheer op te treden in de VIP-ruimte bij de Wereldkampioenschappen.

Uit interesse bezocht hij vele (veteranen)toernooien in binnen- en buitenland en stimuleerde leden om ook deel te nemen aan de vele toernooien. In augustus 2019 werd hij benoemd tot voorzitter van de International Veterans Table tennis Society, een internationale organisatie die de belangen van de veteranen tafeltennissers behartigt.  

Buiten het tafeltennis was Feijenoord zijn grote liefde en de uitvaart vindt dan ook plaats vanaf de plek waar hij zo vaak rondleidingen gaf: De Kuip.  

Op de site van de Nederlandse Hartstichting hebben de nabestaanden een collectebus aangemaakt. Een donatie kunt u doen via Eerbetoon aan jouw dierbare (hartstichting.nl)

Wij wensen zijn familie en vele vrienden en kennissen heel veel sterkte toe. 

De rouwkaart is hier in te zien.