Selecteer een pagina

 

Toernooileiders

Het organiseren van een toernooi is niet niks, er komen veel dingen bij kijken. Voor mensen die toernooien willen organiseren biedt de NTTB de opleiding tot Toernooileider aan.  Net als bij de andere opleidingen houden we 5 niveaus aan.  Voor niveau 1 bestaat (nog) geen opleiding, daarom starten de Toernooileidersopleidingen bij niveau 2. 

Alle informatie omtrent de toernooileidersopleidingen vind je terug op www.nttb.nl/opleidingen.
Hieronder vind je een korte uitleg over de inhoud van de opleidingen.

Toernooileider 2 (TL2) – verenigingstoernooileider
Bij deze opleiding leer je de basis aan van het organiseren van een tafeltennistoernooi. Je kan werken met het boekje toernooientoer en je gebruikt schema’s en wedstrijdformulieren. Hiermee kun je bijvoorbeeld het volgende organiseren: de clubkampioenschappen, een oliebollentoernooi, dubbeltoernooien etc.  De kosten voor deze opleiding bedragen €100,- per deelnemer.

Toernooileider 3 (TL3) – grotere regionale toernooien en afdelingskampioenschappen
Een Toernooileider 3 geeft leiding bij de organisatie en de uitvoering van één of meerdaagse toernooien op een groot aantal tafels. Het deelnemersveld bestaat diverse categorieën spelers, senioren en jeugd, van alle klassen binnen de NTTB en deelnemers uit het buitenland (regionaal), zogenaamde O-toernooien. Een kenmerkend toernooi voor dit niveau zijn afdelingskampioenschappen en de afdelingsrondes voor de Jeugd Meerkampen. De kosten voor deze opleiding bedragen €200,- per deelnemer.

Toernooileider 4 (TL4) – nationale toernooien en evenementen
Een Toernooileider 4 geeft leiding tijdens nationale evenementen en coördineert alle voorbereidende werkzaamheden. Deze nationale evenementen worden gespeeld op initiatief van de NTTB volgens de NTTB reglementering. Bij internationale evenementen in Nederland die door of namens de NTTB worden georganiseerd stuurt, begeleidt en organiseert de Toernooileider nevenactiviteiten. Kosten:  nog onbekend ,- per deelnemer (opleiding is nog in ontwikkeling).