Selecteer een pagina

 

Trainers

De Nederlandse Tafeltennisbond biedt diverse trainersopleidingen aan. Ze zijn ingedeeld in vijf niveaus. De NTTB organiseert vier niveaus, NOC*NSF organiseert het hoogste niveau.

Alle informatie omtrent de trainersopleidingen vind je terug op www.nttb.nl/opleidingen
Hieronder vind je een korte uitleg over de inhoud van de trainersopleidingen.

West sponsort deze opleidingen voor deelnemers uit deze regio. 

 

Tafeltennisbegeleider 1
Tijdens deze opleiding van twee workshops leert men meer over de tafeltennissport en over het begeleiden van jeugd. Ideaal voor ouders, oudere junioren en andere vrijwilligers, met weinig ervaring, die jeugd of een jeugdteam begeleiden op toernooien of bij competitiewedstrijden.

Tafeltennistrainer 2
Tafeltennistrainer 2 is een echte trainersopleiding. Men wordt opgeleid tot (jeugd)trainer en leert hier onder andere basiszaken over pedagogiek, didactiek, leiding geven en het voorbereiden en zelfstandig geven van (delen van) trainingen. Daarnaast leert men natuurlijk ook de basistechnieken en -tactieken in het tafeltennis. Deze opleiding bestaat uit zeven bijeenkomsten, enkele maanden stage lopen en het maken van enkele opdrachten in de praktijk

Tafeltennistrainer 3
Tafeltennistrainer 3 is een opleiding tot verenigingstrainer. Dit is de opleiding (elf bijeenkomsten) waar men veel leert over tafeltennis. Van techniek en tactiek tot organisatie, mentale aspecten en toernooivormen komt alles voorbij. Het is een complete en pittige opleiding. Men mag lesgeven aan kinderen, ouderen, gehandicapten, beginners en gevorderden. Kortom, de meest complete opleiding voor mensen die echt van tafeltennis hun vak willen maken. De NTTB zet niveau 3 trainers ook in voor haar opleidingen als docent, beoordelaar of als begeleider. Tafeltennistrainers op niveau 3 zijn vaak de spil in een vereniging en een goede schakel tussen leden en bestuur.

Tafeltennistrainer 4
Tafeltennistrainer 4 is bedoeld voor niveau 3 trainers die een stap verder willen gaan. Het is voor de tafeltennistrainer die van training geven zijn beroep wil maken. Tot de lesstof behoren: langere lijnen uitzetten, zich verdiepen in internationale aspecten, dieper ingaan op techniek en mentale begeleiding, enz. Deze opleiding vereist de nodige ervaring als tafeltennistrainer en een bepaald opleidingsniveau.

Tafeltennistrainer 5
De opleiding Tafeltennistrainer 5 leidt op tot bondscoach en wordt georganiseerd door NOC*NSF. De NTTB verzorgt het tafeltennis technische gedeelte.  Toelating is alleen mogelijk op voordracht van het Hoofd Opleidingen en de Technisch Directeur van de NTTB. Er moet ook zicht zijn op een mogelijke aanstelling als bondscoach om deel te kunnen nemen.