Selecteer een pagina

De afgelopen periode hebben we twee webinars gehouden voor clubs (17 en 30 juni) waarin we de PingPongbaas app en het bijbehorende dashboard voor clubs hebben gepresenteerd als systeem om:

  • nu te voldoen aan de Coronamaatregelen
  • en in de toekomst een reserveringssysteem te hebben voor leden en eventuele tafelverhuur aan niet-leden.

Reserveren is vervallen als verplichte maatregel, maar kan nog steeds handig en verstandig zijn. Registreren wie wanneer is geweest, is van belang om bij een onverhoopte besmetting goed contactonderzoek te kunnen uitvoeren. Hiervoor kunnen leden via PingPongbaas vooraf een tafel reserveren of zonder reservering zich op de club via de app registreren. Registreren op locatie kan door het scannen van de QR-code van de club of op het opzoeken van je club in de kaart en te kiezen voor ‘Direct spelen’

 

Hoe organiseer de trainingen en hoe kan PingPongbaas je daarbij helpen?

Nu reserveren niet meer verplicht is volgens het protocol, heb je als clubs drie mogelijkheden om de registratie van de spelers via PingPongbaas te gaan doen:

1. Toch verplicht reserveren
Je gaat door met de maatregelen zoals eerder was verwacht, waarbij reserveren verplicht was. Dit betekent dat je iedereen gaat verplichten om te reserveren. Hiermee zorg je dat er nooit te veel mensen op één moment aanwezig zijn en er een soepele in en uitloop van spelers is. Hiermee is kans op besmetting het laagste.

2. Keuze bieden: reserveren óf op de club registreren
Je biedt naast het reserveren, je leden ook de mogelijkheid zich pas op de vereniging te registreren. Wanneer je hiervoor kiest zullen ook die leden wel hun aanwezigheid moeten doorgeven. Deze spelers kunnen dat doen door zichzelf via de PingPongbaas app in te checken. Dit kan door het scannen van jullie QR-code. Of ze kunnen dit doen door op het moment dat ze op de club komen, in de kaart jullie club te zoeken en dan te kiezen voor ‘direct spelen’. De app zal kijken welke tafels dan niet gereserveerd zijn en daar kan je dan spelen.

3. Vooraf reserveren niet mogelijk
Of je gaat leden niet toestaan om vooraf te reserveren, maar stelt wel je tafels beschikbaar in het PingPongbaas dashboard. Leden kunnen zich dan alleen op de club registreren en een tafel kiezen. Dit kan zowel voor trainingsgroepen als voor vrije speelmomenten. Op het moment van binnenlopen scannen zij de QR-code of zoeken zij jouw club op in de kaart en registreren hun aanwezigheid. Deze wijze zorgt wel voor flexibiliteit, maar ook de kans op veel in en uitloop en mogelijk wachtende spelers. Hierbij is goede communicatie dus belangrijk.

Op al deze manieren krijgt jouw club via het PingPongbaas dashboard realtime inzicht in iedereen die op dat moment binnen is en kan je ook altijd nog terugkijken wie er gelijktijdig binnen waren.

Bovendien bereid je jullie club hiermee voor op ‘het nieuwe normaal’ en kan je straks ook niet-leden verantwoord op je club gaan ontvangen.

 

Zo reserveer je een tafel!

Een tafel reserveren is zo gedaan. Bekijk onderstaande video voor een uitleg. ⤵

 

Samen voor een verantwoorde heropening!

Veel clubs hebben hun interesse al getoond en hebben zich aangemeld om van het systeem gebruik te maken. Zit jouw club er nog niet bij dan kan je de club aanmelden door te mailen naar bazen@pingpongbaas.club. Geef hierbij de verenigingsnaam en de naam (of namen) en mailadres(sen) van de beheerder(s) door. Let op! De beheerder is diegene die jullie dashboard gaat beheren en de contactpersoon voor PingPongbaas. De beheerder(s) dient zelf alvast de PingPongbaas app te downloaden en zich te registreren met hetzelfde mailadres, alleen dan kan je ook toegang krijgen tot het dashboard.

Bij vragen kunnen jullie ons altijd een mailtje sturen naar bazen@pingpongbaas.club. We proberen al jullie mails zo snel mogelijk te beantwoorden.

Handleiding registreren
Handleiding reserveren