Selecteer een pagina

 

 

Netwerk Talenten Regiotraining

Talenten zijn een grote schat binnen een regio.  We moeten ze zien te ontdekken (bij verenigingen), koesteren en ontwikkelen.  Het hebben van talent alleen is namelijk niet voldoende, het is geen garantie voor succes voor diegenen die zich echt willen verbeteren. Gerichte training en mentale vaardigheden zijn belangrijke aspecten om talenten verder te ontwikkelen.

Bij talenten kunnen we zowel denken aan welpen en pupillen als aan de al meer gevorderde spelers met potentie, zolang ze de intrinsieke motivatie en de houding hebben om zich verder te willen ontwikkelen. Vaak zie je dat talenten naast de reguliere verenigingstrainingen graag extra willen trainen.

West wil haar talenten ondersteunen. We hebben het voordeel dat er binnen onze regio een aantal organisaties trainingen aan talenten geeft waardoor we geen commissie en geen eigen afdelingstraining hoeven te hebben. De afdeling wil organisaties die afdelingstalenten trainen financieel ondersteunen door een bijdrage.

Netwerk Talenten Regiotraining (NTR)
Om de partijen die talenttrainingen bieden te ondersteunen hebben we het ‘Netwerk Talenten Regiotraining’ (NTR) ingericht.  Het NTR wordt gevormd door alle initiatieven voor regionale talenttrainingen die een financiële bijdrage van Afdeling West ontvangen. Ondersteuning door de Afdeling maakt een aanbieder automatisch deelnemer-lid van dit netwerk.
Lees hier meer over NTR en hoe een bijdrage kan worden aangevraagd

Talent trainingen
In West zijn er een aantal partijen die regionale talent trainingen aanbieden.

Lees hier meer over het aanbod van de regionale talent trainingen in West

RTC
De Tafeltennisbond werkt samen met proffesionele tafeltennistrainers om jonge talenten goed op te leiden. Deze intensieve en individuele opleiding wordt geboden in de Regionale Trainings Centra (RTC) en het RTC-Topprogramma. In West zijn er drie actieve RTC.
Lees hier meer over de RTC

NTTB Jeugdcup
Ieder jaar organiseert de Nederlandse Tafeltennisbond in juli een toernooi waarbij de beste welpen en pupillen van Nederland tegen elkaar strijden in een 2-daags evenement. Elke afdeling komt met een afvaardiging van 6 jongens (3 welpen en 3 pupillen) en 6 meisjes (3 welpen en 3 pupillen). In totaal zijn er dus 96 deelnemers. De deelnemers vanuit West worden uitgenodigd door afdeling.
Lees hier meer over de NTTB Jeugdcup