Selecteer een pagina

 

 

Nieuwe vereniging starten

Tafeltennis je al een tijdje met een groep enthousiaste spelers en wil je daarmee een tafeltennisvereniging starten? Op deze pagina vind je informatie die je daarbij kan helpen.  Bij een vereniging horen een aantal wettelijke vereisten zoals een bestuur, statuten en een inschrijving in het verenigingenregister van de Kamer van Koophandel.

NOC*NSF heeft op haar site een handig handboek staan, zie  https://www.nocnsf.nl/handboek-wet-en-regelgeving. Hierin staat een handige opsomming van zaken die bij oprichting van een vereniging komen kijken. Het is niet helemaal up to date (bijvoorbeeld de genoemde tarieven), maar het geeft goed inzicht waar je aan moet denken en waaraan een vereniging moet voldoen.

NTTB heeft speciaal voor tafeltennisverenigingen in oprichting specifieke informatie met onder meer modellen voor statuten en modellen voor het maken van beleidsplannen. Zie hiervoor https://www.nttb.nl/vereniging/verenigingsbestuur/regelgeving/

En niet onbelangrijk, als je je als vereniging wil aanmelden bij de NTTB kun je dat via de volgende link doen: https://www.nttb.nl/vereniging/verenigingsbestuur/aanmelden-vereniging/

Met deze informatie kun je een basis leggen voor een nieuwe vereniging. Kom je er niet helemaal uit? Dan kun je contact opnemen met het Bondsbureau, Marthijn van der Wal, vanderwal@tafeltennis.nl.