Selecteer een pagina

 

 

Verenigingen leren van elkaar

West gaat in september 2019 weer een stap verder met ‘’verenigingen leren van en met elkaar“. Het project moet de drempel voor verenigingen verlagen om in contact te raken, kennis te delen en eventueel samen te werken met een andere vereniging of een (tafeltennis) expert.

Iedere vereniging loopt wel eens tegen een vraagstuk/probleem aan. Dat je het wiel niet altijd opnieuw hoeft uit te vinden is duidelijk, maar de stap naar een expert of een andere vereniging wordt vaak niet genomen terwijl er tal van succesvolle voorbeelden zijn.

Het verslag van zo’n bijeenkomst  kunt u hier vinden.
Meer informatie over het actieplan vindt u hier terug: ‘Actieplan Verenigingen leren van elkaar’

Aan tafel met een (of meerdere) vereniging(en)
Vorig jaar is West gestart met huiskamergesprekken waarbij 5 verenigingen met elkaar aan tafel gingen en daarbij diverse thema’s zoals ledenwerving, competitie, beleid met elkaar besproken. De huiskamergesprekken die zijn geweest werden als zeer positief ervaren. Wilt u ook met een of meerdere verenigingen om de tafel samen met de afdelingsondersteuner én een commissielid? Dat kan, stuur een e-mail met uw verzoek en vraagstuk naar afdelingsondersteuner@nttb-west.nl

Kennis delen en samenwerken
Er zijn meerdere redenen om kennis te delen of om samen te werken met een andere vereniging. Hieronder worden enkele voorbeelden gegeven:

  • Op basis van geografische locatie
    Goed contact met uw naburige verenigingen kan enorm versterkend zijn voor alle betrokkenen
  • Op basis van soort vereniging
    breedtesport vs prestatiesport, jeugd vs ouderentafeltennis, eigen accommodatie / huur accommodatie, club met veel leden vs club met weinig leden etc.
  • Op basis van hetzelfde vraagstuk
    Hoe zet ik een beleidsplan op voor mijn vereniging? Hoe werf ik kaderleden en hoe leid ik ze op? Hoe kan ik Social Media het beste inzetten? Etc.

Op zoek naar een expert?
Heb je een vraagstuk maar weet je niet zo goed wie je hiervoor kunt benaderen? Stuur je vraagstuk in bij de afdelingsondersteuner via afdelingsondersteuner@nttb-west.nl en de afdeling gaat voor u op zoek naar iemand die het antwoord heeft op uw vraagstuk. Door te leren van andere verenigingen of experts kun je weer stappen voorwaarts zetten. Hieronder enkele voorbeelden:

Vraag: Vereniging wilt starten met ouderentafeltennis overdag.
Vervolg: Afdeling West zoekt voor u een match, dit kan een expert van de tafeltennisbond zijn of een soortgelijke vereniging die dit succesvol heeft opgestart.

Vraag: Vereniging wilt een technisch beleidsplan schrijven.
Aanbod: Afdeling West zoekt voor u een expert, dit kan een expert van de tafeltennisbond zijn, een ervaren tafeltennistrainer of een soortgelijke vereniging die een sterk technisch beleidsplan heeft geschreven.