Selecteer een pagina

 

Table Stars is hét lesprogramma van de Nederlandse Tafeltennisbond om kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar te bereiken. Met Table Stars kun je: Kinderen laten kennismaken met de tafeltennissport op school onder schooltijd, kennismaken na school op de tafeltennisvereniging, deelnemen aan het basisscholenkampioenschap tafeltennis en opgeleid worden tot beginnend competitiespeler; Voor iedere fase is er een speciaal lesprogramma beschikbaar. 

Table Stars @school =>  (gymles op school)    
Table Stars @theclub => (kennismakingsles op de club)    
Table Stars Challenge => (opleiden naar beginnend competitiespeler)     
Table Stars the Battle =>  (basisscholenkampioenschap) 

Table Stars @school
De grootste aanwas van nieuwe jeugdleden bij verenigingen komt vanuit de doelgroep basisscholieren (t/m 12 jaar). Werven kan al vanaf 6 jaar! Hoe jonger de kinderen zijn, hoe groter de kans is dat ze nog geen sport gekozen hebben. TableStars @school richt zich op de groepen 3 tot en met 6 van de basisschool. Omdat stimuleren en belonen voor kinderen erg belangrijk is, zijn de oefeningen kort, vlot en dynamisch. Het plezier moet voorop staan: niemand zit stil, iedereen doet mee. Meer informatie over @school lees je hier.

Table Stars@the_club
De lessen van Table Stars @theclub zijn bedoeld om een brug te slaan tussen de lessen op de basisschool en de ‘echte training’ op de club. Niet alleen is de tafeltennissport voor jonge kinderen nog best lastig is, ook verkleint een vereniging door @theclub lesstof te gebruiken de overgang tussen de lessen op school en een ‘echte training’. Meer informatie over @theclub lees je hier.

Table Stars Challenge
Table Stars Challenge is hét lesprogramma waarin kinderen de basisvaardigheden van de tafeltennissport krijgen aangereikt. De kinderen leren d.m.v. Challenge de basistechniek tafeltennis, de bijbehorende spel- en gedragsregels en ze leren hoe je een wedstrijd kunt tellen én spelen. Vraag het lespakket aan en ga aan de slag met deze Challenge! Meer informatie over Challenge lees je hier.

Table Stars the Battle
Verenigingen kunnen zelf een eigen scholierentoernooi organiseren onder de naam the Battle. De winnaar van het lokale toernooi mag daarna deelnemen aan de landelijke finale! Meer informatie over the Battle lees je hier.

Table Stars materiaalpakket, Table Stars lesmap, midi-tafels en hufterproofbatjes. 
Alle benodigdheden om met Table Stars aan de slag te gaan zijn aan te schaffen in de NTTB webshop. Ook zijn de genoemde materialen gratis te leen bij West, zie pagina: Materiaal lenen. West stimuleert verenigingen om aan de slag gaan met het bewezen lesprogramma Table Stars. Er is een subsidie mogelijk zodra een vereniging met Table Stars aan de slag wilt gaan.