Eind 2020 heeft het Afdelingsbestuur aangegeven dat ze budget dat in 2020 over zou blijven, liever op een nuttige wijze in de afdeling zou willen besteed voor de verenigingen. Ze hebben de verenigingen uitgedaagd om, als ze in 2020 nog graag iets ten behoeve van hun vereniging of leden zouden willen doen, maar daarbij normaal nooit aan een subsidie zou denken, dat nu wel te doen. In het kader van ‘nee heb je’ en ‘ja kun je krijgen’, hebben in totaal 10 verenigingen subsidie aangevraagd. Daar zaten heel goede en gefundeerde aanvragen bij dus hebben we er 8 toe kunnen kennen. Het ging van ledenwerving, jeugdbehoud tot een noodzakelijke opslag. In dit eerste bericht geven De Repelaer, PlayFair, TTVN en De Salamanders een verslag van hun (gesubsidieerde) aankoop.

De Repelaer

Eind 2020, na een moeizaam jaar op sportief vlak, werden wij erop gewezen dat de afdeling West nog een subsidie ter beschikking stelde om clubs te helpen. Over de aanvraag hoefde wij niet lang na te denken en ook de invulling hiervan niet.

Mede door de Corona maatregelen werd er veelvuldiger dan ooit gebruik gemaakt van onze veldafzettingen. Deze stonden altijd moeilijk in een moeilijk te bereiken hoek en daardoor werden deze onnodig beschadigd bij het gebruik.

De subsidieaanvraag werd dan ook gedaan voor een transportwagen voor de veldafzetting. Een wens die wij als vereniging al langer hadden, maar de aanschaf was nog altijd uitgebleven.

Helaas hebben we deze transportwagen nog niet live in actie kunnen gebruiken, maar wij zijn ervan verzekerd dat mede dankzij de subsidie wij er heel veel plezier en gemak van gaan hebben.

Namens alle leden van TTV De Repelaer: bestuur van Afdeling West heel erg bedankt voor het verstreken van de subsidie.

 

PlayFair: Cadeautje voor onze jeugd!

Als bestuur van Play Fair wilden we iets leuks voor onze jeugd doen na dit rare coronajaar. Toen het afdelingsbestuur een voorzetje deed om een gedeelte van de kosten over te nemen voor een leuke actie waren we er snel uit. Voor elk jeugdlid een netje die je op elke tafel passend kan maken. In samenwerking met Heemskerk Sport & games werd er een sticker gemaakt met tekst die mooi paste op de netpost.

Het idee was om dit nog uit te reiken op de laatste zaterdag voor de Kerst. Op dat moment gingen de zalen dicht en zijn onze jeugdtrainers op de fiets het dorp door gegaan om elk kind persoonlijk de netpost uit te reiken. Dit leverde een hoop blije kopjes op. Actie geslaagd!

 

 

 

 

TTVN Nieuwkoop

TTVN is een kleine vereniging uit Nieuwkoop. Waar we in het verleden meer dan honderd leden telden zijn dat er vandaag de dag minder dan 30. Dat maakt de vereniging er met onze trouwe groep leden overigens niet minder gezellig om. Het geeft hier en daar alleen, met name financiële uitdagingen in ons voortbestaan.

Begin 2020 heeft de vereniging een nieuw bestuur gekregen dat, in plaats van een mooi en sportief jaar met vele kansen om nieuwe leden te enthousiasmeren voor de mooie tafeltennissport , een ander jaar kreeg dan verwacht. In plaats van leuke activiteiten uit te werken, zijn we voornamelijk bezig geweest met allerlei zaken rondom de Corona maatregelen. Al snel moest de kantine dicht en tot op de dag van vandaag is helaas de zaal ook weer gesloten. Dit zal voor eenieder van u niet anders zijn.

Neemt niet weg dat de plannen er gewoon zijn om van 2021 iets moois te gaan maken met elkaar. Waaronder het aanpakken van de kantine. Daarom zijn wij dan ook zeer blij met de subsidie actie van de NTTB afdeling West. Met deze subsidie hebben wij een mooie koelkast aangeschaft die een mooie plek krijg in onze kantine.

 

De Salamanders

Juist voor de jaarwisseling heeft TTV De Salamanders gebruik gemaakt van een door NTTB-West geboden mogelijkheid om via een met reden omklede aanvraag subsidie te krijgen. De speelzaal wordt normaliter twee maal wekelijks ontruimd vanwege vloer reiniging al jarenlang verricht door sponsor van Holstein schoonmaakdiensten BV, professioneel met een in de zaal opgestelde schrob/zuig machine.

Om de vloer overal te kunnen behandelen moet die geheel worden ontruimd. Daartoe moeten circa 80 speelveldomrandingen worden verwijderd en na de schoonmaak weer worden geplaatst.

Onze Bridgende onderverhuurders (dinsdagavond 200 spelers en donderdagmiddag 50) en daarnaast het gebruik door 150 tafeltennissers, vereisen een 2 wekelijkse vloerreiniging.

Onze aanvraag voor een tegemoetkoming voor een speelveld mat transportwagen werd juist voor de jaarwisseling toegekend. Met deze transportwagen kunnen de kwetsbare boardings makkelijker en in grotere aantallen door de zaal worden getransporteerd, daarmee het opruimen en herplaatsen een stuk eenvoudiger makend voor de uitvoerende vrijwilligers.

Maar door de opgelegde zaalsluiting, vanwege de heersende COVID-19 pandemie, hebben we dit mooie stuk “gereedschap” wel in elkaar gezet maar helaas nog niet kunnen gebruiken. Deze ongekende situatie brengt met zich mee dat er nu alweer wekenlang niet alleen kon worden gesport, maar ook het omzetverlies via de grote groep Brigders voelbaar is en daarbij nog de overschrijding van de houdbaarheid datum van bieren en frisdranken. Dit scheelt letterlijk een slok op een borrel. Maar als alles eens weer normaliseert, zijn we mede dankzij deze aanschaf weer helemaal klaar voor herstel naar zoals het ooit was.