Selecteer een paginaTer voorbereiding van de Bondsraad op 29 juni jl. hebben 21 verenigingen uit West een advies gestuurd aan de Bondsraadsleden. Dit omdat het eerdere advies aan de Bondsraadsleden nauwelijks aandacht had gekregen van deze Bondsraadsleden in een informeel overleg. Deze verenigingen vertegenwoordigen ruim 2000 leden, dat is bijvoorbeeld meer leden dan de afdelingen Noord of Limburg en zou dus serieus moeten worden genomen door de Bondsraadsleden. Zij vertegenwoordigen immers de verenigingen. Voorafgaand aan de vergadering was er al een Bondsraadslid die zich kwaad bij de afdelingssecretaris meldde en aangaf niet van dergelijke adviezen gediend te zijn (ondanks dat de voorzitter van de reglementscommissie had aangegeven dat dit absoluut kan en mag) en mail vanuit West verder te blokkeren.

Tijdens de Bondsraad

De Nederlandse Kampioenschappen voor spelers met B- tot en met E-licentie zijn gepland op zaterdag 11 en zondag 12 september 2021 in de Margriethal in Schiedam.
Vorig jaar was het een van de weinige toernooien die wel doorgingen. Er werd toen geen dubbelspel gespeeld.
Als alles goed gaat is dat dit jaar wel mogelijk. We maken wel een voorbehoud voor de coronamaatregelen.
U kunt inschrijven en betalen via nttb.toernooi.nl (Nederlandse Kampioenschappen BCDE 2021 Zaterdag of Zondag).
Mocht het toernooi niet doorgaan dan wordt het inschrijfgeld terugbetaald.
Op zaterdag spelen de heren met een D- of E-licentie.
Op zondag alle dames en de heren met een B- of C-licentie.

Uitnodiging NK-BCDE 2021
Inschrijfformulier NK-BCDE 2021

De Jeugdmeerkampen in afdeling West vinden dit jaar plaats op de zondagen 19 september en 3 en 10 oktober.
De speellocaties zijn gelijk aan vorig jaar: Vriendenschaar in Gouda, Docos in Leiden en Rijnsoever in Katwijk.
De leeftijdsklassen zijn veranderd naar:

O(nder)11 geboren in 2011 of later  (=welp)
O13       geboren in 2009 of 2010    (=pupil)
O15       geboren in 2007 of 2008    (=kadet)
O17       geboren in 2005 of 2006    (=junior-1 en -2)
O19       geboren in 2003 of 2004    (=junior-3 en -4)


Binnenkort wordt het toernooi ook gepubliceerd op nttb.toernooi.nl,
Voorronde Jeugdmeerkampen Afdeling West 2021

NJM West 2021 inschrijfformulier
De uitnodiging volgt binnenkort
We hopen dat u actief spelers wilt werven en ook beginnende welpen en lager spelende jeugdspelers wilt inschrijven..Het begon in de hoofden van Clement de Rooij, trainer bij ttv Scyedam en ttv VVV en Marjolein Wolthoorn van VVV als een toernooitje met enkele jeugdspelers van Scyedam en VVV. Maar het werd zaterdag 26 juni uiteindelijk een veel groter toernooi met 34 deelnemers. Want om alle poules vol te krijgen van de 1e tot en met de 4e klasse èn een beginnerspoule werden ook spelers van Docos en Salamanders uitgenodigd.  En toen waren zaterdag beide  sportzalen van Scyedam goed bezet. En dankzij de versoepelingen van het coronabeleid mochten er ook weer ouders komen kijken. Van de mogelijkheid om vanaf de tribune of vanuit de gang op de 1e verdieping  - op 1,5 meter afstand - te kijken werdEen maand gelden hebben 13 verontruste verenigingen een advies gestuurd aan de Bondsraadsleden over het voorstel organisatie verandering dat het Hoofdbestuur had ingebracht. Dit voorstel werd besproken in een informele Bondsraad op 29 mei 2021. Mede op basis van de discussie zou het Hoofdbestuur haar voorstel aanpassen en richtinggevende notitie ter besluitvorming inbrengen in de Bondsraad van 26 juni.

Het Hoofdbestuur heeft deze notitie (en enige begeleidende documenten over de Bondsraad) afgelopen vrijdag 21 juni aan de Bondsraadsleden verstuurd. Het meest interessante is het besluitstuk over de organisatie ontwikkeling (Bijlage 21 agendapunt 9 Organisatieontwikkeling notitie). Op maandag 24 juni heeft overleg plaatsgevonden tussen de Bondsraadsleden van West en verenigingen om (onder meer) over het nieuwe voorstel te praten. Omdat de conclusieOp 17 mei 2021 vond de (online) ontmoeting tussen de Bondsraadsleden (Peter Bakker en Maria ter Hoek) en de verenigingen van West ter voorbereiding van de (informele) Bondsraad op 29 mei plaats. Deze (eerste) ontmoeting was het resultaat van de vraag van de ALV in november 2020 om een opzet te zoeken waarbij overleg tussen de verenigingen en de Bondsraadsleden beter mogelijk is dan tijdens de ALV.

Het onderwerp van de informele Bondsraad betrof de organisatieontwikkeling NTTB waarvoor het hoofdbestuur een tweetal documenten had rondgestuurd:

Inleiding concept notitie organisatieontwikkeling NTTB
Concept notitie organisatieontwikkeling NTTB

In een levendige discussie die twee uur heeft geduurd werd niet alleen van gedachten gewisseld met de Bondsraadsleden maar zeker ook onder elkaar.

De verenigingen maakten zich zorgen over

De Zuid-Hollandse Kampioenschappen 2021 stonden gepland op 9 en 10 januari 2021.
Helaas kunnen we na de zomervakantie geen geschikte datum meer vinden om het in te halen.
Dus dit toernooi gaat in het geheel niet meer door. Het inschrijfgeld wordt terugbetaald.

Op 11 en 12 september 2021 zijn de NK-BCDE in Schiedam gepland.
En voor de jeugd zijn de Jeugdmeerkampen in september en oktober het eerste grote toernooi.

Page 1 of 18 12341718
Page 1 of 19 12341819