Selecteer een pagina

Over het algemeen zijn verenigingen zeer zuinig met hun materiaal. Zo ook tafeltennisvereniging DHC.

Maar niets menselijks is ons vreemd. Bij intensief gebruik is ook een tafeltennistafel onderhevig aan slijtage. Meestal als oorzaak het opzetten en opruimen, maar soms ook door een geestelijk verdwaalde speler die uit frustratie zijn batje op zijn helft gooit. Daarna volgt meestal een aantal excuses en wordt steevast het eigen batje op beschadigingen gecontroleerd, de tafel niet echt…!

Wanneer je in de wat hogere regionen van het tafeltennissen belandt kan het zomaar dat de tegenstander of scheidsrechter de tafel niet geschikt acht. Krasjes, deukjes en onderbroken lijnen kunnen leiden tot een wat opgeblazen speelprobleem en daar zit niemand op te wachten bij aanvang van de wedstrijd. Motto is dus, controleer regelmatig het materiaal en vervang deze wanneer nodig. Ondeugdelijk materiaal raakt tenslotte de minimale eisen van onze sport.

Nog niet zo lang geleden schreef de Afdeling NTTB West dat verenigingen gebruik konden maken van extra subsidies (ze noemden het ‘gratis geld’). Volgens ons was dit een ongeëvenaard aanbod. Hoewel wij ruim voorzien zijn van wedstrijdtafels is er niet één die op eredivisieniveau zonder enige mankement wordt goedgekeurd. Reden om gebruik te maken van het aanbod en voila een nieuwe tafel is besteld én geleverd. Bedankt namens ons allemaal.

Bestuur TTV DHC