Selecteer een pagina

Na een onderbreking van een jaar (vanwege de corona) is op Goede Vrijdag 15 april dit jaar weer het Scholieren Tafeltennistoernooi gespeeld dat jaarlijks door de tafeltennisvereniging Combat uit Bleiswijk wordt georganiseerd. Meer dan enthousiaste 62 jongens en meisjes uit de groepen 4-8 van de basisscholen uit Bleiswijk en Bergschenhoek hadden zich aangemeld voor dit toernooi. De groepen 4-6 speelden ’s morgens en de groepen 7-8 in de middag.

Na de opening door Jaap Haagsma verzorgde Peter Verhoeven zowel in de morgen als in de middag een warming-up, waaraan door iedereen fanatiek werd meegedaan. De groepen 4 en 5 begonnen met een aantal aan tafeltennis gerelateerde (Tablestars) behendigheidsspelletjes en uitleg van de regels. Vooral het spel “flipperkast” werd enthousiast onthaald. Na afloop ontvingen de deelnemers een deelname certificaat. Ook zijn er onderling nog wedstrijdjes tafeltennis gespeeld. De groepen 6, 7 en 8 begonnen na de warming-up met voorronden. Vervolgens speelden zij in poules van drie, vier of vijf voor plaatsing en daarna het afvalsysteem. De wedstrijden werden op een sportieve manier gespeeld, de een wat fanatieker dan de ander. Het was fijn, dat veel vaders, moeders, oma’s en broertje of zusje de deelnemers kwamen aanmoedigen.

Om de jongens en meisjes te stimuleren om voor de tafeltennissport te kiezen, had de jeugdcommissie van Combat een strippenkaart tegen gereduceerde prijs geïntroduceerd van €10,00 voor tien strippen. Daarmee behoeven zij niet direct lid te worden en kunnen de woensdagen waarop de training plaats vindt, uitkiezen om te komen spelen en ook nog een vriendje of vriendinnetje meenemen. De trainer had diverse getalenteerde spelers en speelsters gesignaleerd en probeerde hen voor de tafeltennissport te interesseren. Een tiental hebben een strippenkaart aangeschaft en gaan vanaf woensdag de training volgen.

Aan het eind van de morgen waren de prijswinnaars bekend:

In groep 4 jongens: 1e Jayden, 2e Bas en 3e Casper.
In groep 5 jongens: 1e Sem, 2e Menno, 3e Levi en 4e Roan.
In groep 5 meisjes: 1e Isa, 2e Bethlehem en 3e Mayara.
In groep 6 jongens: 1e Siebe, 2e Rens, 3e Siem en 4e Tom.
In groep 6 meisjes: Mirthe, 2e Tess, 3e Liselotte en 4e Sofie.

In de middag waren de volgende winnaars te noteren:
In groep 7 jongens: 1e Olivier, 2e Jasper, 3e Olav en 4e Simon.
In groep 7 meisjes: 1e Yfke, 2e Janine, 3e Fleur en 4e Jet.
In groep 8 jongens: Julius, 2e Benjamin, 3e Quinten en 4e Kushal.
In groep 8 meisjes: 1e Laura, 2e Eva, 3e Karlijn en 4e Aila.

De nummers een, twee en drie ontvingen uit handen van Jaap een beker en nummer vier een medaille. Aan het eind van de middag werden door de beste jongens en meisjes gestreden om het algemeen meisjes- en jongenskampioenschap, gewonnen door respectievelijk Yfke van der Blom en Olivier Wip. Aan hen werd eveneens een beker overhandigd. De wisselbeker voor de beste school ging dit jaar naar Wiekslag, waarvoor vooral de meisjes in groep zeven veel punten scoorden.