Helaas bereikt ons gisteren het bericht dat Frans Duijve, een bevlogen tafeltennisspeler en tafeltennisbestuurder, een paar dagen geleden was overleden. Frans was onder meer erelid van de afdeling West.

Frans was al meer dan 50 jaar lid van NTTC en de NTTB. Hij stond mede aan de wieg van NTTC waar hij al in 1957 lid van werd. Hij heeft tafeltennis gespeeld van 1958 tot en met 2003, maar het was ook buiten het spelen zelf dat hij zijn bevlogenheid kon tonen.

Een voorbeeld van zijn tomeloze inzet was bijvoorbeeld toen NTTC op zoek moesten naar een nieuwe accommodatie en hij tijdens de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in 2006 aanwezig was om alle fractievoorzitters namens NTTC een bos bloemen aan te bieden.

Op bestuurlijk niveau was Frans ook bijzonder actief. Van 1970 tot en met 1982 was hij secretaris en van 1983 tot en met 2011 was hij voorzitter van NTTC. Daarnaast was hij vanaf 1979 tot aan de fusie met de afdeling Holland West in 1996 voorzitter van de afdeling Gouda van de NTTB. Hij stond daarbij bekend als een ‘meedenker’ op allerlei gebied.

Tijdens de viering van het 50-jarig jubileum in 2007 van NTTC werd Frans erelid van de vereniging. Daarnaast was hij erelid van de afdeling West, ontving hij het onderscheidingsteken van de NTTB en werd hij onder andere vanwege zijn bijdrage aan de tafeltenniswereld koninklijk onderscheiden.

Wij wensen zijn vrouw Marlene en zoon Erik heel veel sterkte de komende tijd