Selecteer een pagina

Na het geslaagde jeugdtoernooi dat wij vorig najaar bij ttv Scyedam hebben gehouden, met spelers van enkele verenigingen uit de afdeling West, hadden we deze keer grotere plannen.

In overleg met Sven Groot, voormalig ondersteuner afdeling West van de NTTB hebben Wilko Huiden, Clement de Rooy en ondergetekende het in onze hoofden gehaald om een starterstoernooi te organiseren voor heel afdeling West. Echte starters en competitiespelers met een ELO-rating die bij inschrijving niet boven de 200 uitkwam. Een veel grotere klus dan die van vorig jaar dus eentje die veel meer voorbereiding vergde. Aan het begin van de inschrijving viel het aantal aanmeldingen tegen maar uiteindelijk waren er zondag 10 april 39 (!!) deelnemers. Meer dan we voorzien hadden.

En wat was ook dit toernooi weer geslaagd, al zeg ik het zelf ! We hebben geen wanklank gehoord. Iedereen had het goed naar de zin. We hadden dan ook een leuk programma in elkaar gezet. Na de warming up speelden de kinderen op basis van informatie vooraf over hun spelniveau 1 game tegen iemand van wie wij hoopten met ongeveer hetzelfde niveau. Zo kregen wij als organisatie iets meer inzicht in het spelniveau van de deelnemers. Op basis van die informatie konden wij een poule-indeling maken waarin spelers van enigszins vergelijkbaar niveau elkaar troffen.

Maar voordat die poules met echte wedstrijden van best of three games van start gingen werden er door een aantal gerenommeerde jeugdtrainers als Janine Huiden, Kento Nomura en Peter Milikan leuke spelletjes georganiseerd. Met hulp van enthousiaste andere vrijwilligers werd dat een waar spektakel. Het was geweldig om te zien wat een plezier de kinderen hadden. En ja, toen begon pas het echte werk, namelijk tafeltennissen op enigszins eigen niveau. Soms was dat zo, soms niet. Maar het mocht de pret niet drukken. Na afloop werden de poulewinnaars bij elkaar in een poule geplaatst en de nummers 2 bij elkaar, enz enz. Het spelniveau kwam hierdoor nog weer wat dichter bij elkaar te liggen, wat de wedstrijden uiteraard spannender maakte. En aan het eind van het toernooi was iedere deelnemer winnaar want alle spelers kregen een medaille.

We hopen dat we eind van de zomer weer een dergelijk toernooi kunnen organiseren. Animo was er in ieder geval vanuit de spelers en vrijwilligers genoeg. Ons eerste doel, de kinderen een fijn toernooi laten spelen is zeker gelukt, ons tweede doel, meer kinderen stimuleren tot het gaan spelen van competitie: dat moeten we nog gaan ontdekken maar we hebben er goede hoop op !

Marjolein Wolthoorn