Selecteer een pagina

Als tafeltennisvereniging moet je natuurlijk van alles proberen om nieuwe leden te werven. In het kader hiervan heeft VVV in samenwerking met MJ tafeltennis op dinsdag 7 december een clinic verzorgt voor een tweetal basisscholen in Leidschendam.

In plaats van een gewone gymles konden de leerlingen op een leuke en speelse manier kennismaken met tafeltennis. De gymzaal was hiervoor verdeeld in een zestal vakken. In ieder vak konden de kinderen een tafeltennis gerelateerd spelletje spelen. Nadat er over ieder spel een korte uitleg was gegeven, werden de leerlingen in groepjes van 5 of 6 kinderen verdeeld. Na 5 minuten schoof iedereen een vak op, zodat ze allemaal de zes vakken hadden doorlopen.

Alle kinderen waren na afloop erg enthousiast. Zij kregen allemaal een folder mee van VVV en een flyer om in te schrijven voor een beginnerscursus van 4 lessen, die eind januari zal plaatsvinden. Nu maar hopen dat er veel aanmeldingen komen.

Tijdens de (middag) pauze kregen de VVV vrijwilligers die aanwezig waren, in een coaching gesprek tips om nieuwe leden te werven. Ook werd ingegaan hoe je de trainingen leuk,  maar vooral leerzaam kan maken, zodat de leden enthousiast blijven en de kans dus vergroot dat zij ook daadwerkelijk lid blijven. Een mooi initiatief dat met hulp van subsidie van de NTTB afdeling West zeker voor herhaling vatbaar is.