Eind 2020 heeft het Afdelingsbestuur aangegeven dat ze budget dat in 2020 over zou blijven, liever op een nuttige wijze in de afdeling zou willen besteed voor de verenigingen. Ze hebben de verenigingen uitgedaagd om, als ze in 2020 nog graag iets ten behoeve van hun vereniging of leden zouden willen doen, maar daarbij normaal nooit aan een subsidie zou denken, dat nu wel te doen. In het kader van ‘nee heb je’ en ‘ja kun je krijgen’, hebben in totaal 10 verenigingen subsidie aangevraagd. Een maand geleden hebben we geschreven hoe De Repelaer, Playfair, TTVN en De Salamanders de subsidie hebben ingezet. In dit tweede bericht geven NTTC, Scylla, Taveri en TOP Haastrecht een verslag van hun (gesubsidieerde) aankoop.

Taveri

Taveri in Ridderkerk had nog een oude groene tafeltennistafel staan, die hard aan vervanging toe was. De tafel was niet meer stroef en er zaten enkenel putjes in het blad.

Door het corona virus liggen de clubactiviteiten al enige tijd stil en zijn de barinkomsten tot nul gedaald. De omzet van de bar geeft ons de mogelijkheid om te investeren in materiaal.

Toch willen wij ons voorbereiden op de heropening van de club en onze leden de materialen bieden om de sport goed te kunnen beoefenen. Het bericht van de NTTB over de bijdrage die aangevraagd kon worden was dan ook een geschenk uit de hemel.

Met een bijdrage van maar liefst €300 van de NTTB hebben wij een gloednieuwe tafel kunnen aanschaffen, die ons de komende jaren veel plezier zal opleveren. Dankbaarheid is hier op zijn plaats.

 

NTTC

Reeds langere tijd hadden wij het plan een tafeltennisrobot aan te schaffen. De bijdrage van de afdeling West heeft ons over de streep getrokken om tot aanschaf over te gaan. We gaan de robot gebruiken voor zowel de competitiespelers en recreanten alsmede de groep van 55-plussers die op woensdagmiddag spelen. De bedoeling is een vaste plek in de zaal te vinden waar de robot continue opgesteld staat zodat er altijd gebruik van gemaakt kan worden. Op de avonden dat er geen competitie gespeeld wordt is dat zeker mogelijk. Een tweetal leden zal dit wekelijks begeleiden. Op deze manier kunnen we het gebrek van een trainer enigzins opvangen.

Ook voor de 55+ groep is het een uitstekend leermiddel. Door 200 (of meer) ballen achter elkaar op dezelfde plek op tafel te ontvangen, met een door jou zelf te bepalen snelheid, kan je in korte tijd veel leren.

De robot is in staat om de ballen constant op een plek te geven of per minuut zowel 60 maal een bal links als rechts op de tafel te plaatsen. De ballen worden vanuit een bak omhoog getransporteerd en van daaruit op de tafel geschoten. De geretourneerde ballen worden door een net opgevangen en komen weer in de bak terecht. Hierdoor is er een constante toevoer van ballen en als je iedere bal goed terug slaat, kan je dus oneindig lang blijven spelen. De ballen die op de grond terecht komen kunnen simpel door een mandje met telescoopstok opgeraapt worden. Voor de gevorderde speler is de robot tevens in te stellen voor ballen met topspin, backspin en zijspin. Het was even goed uitvogelen hoe alles precies werkt, maar voor onze vereniging is het een welkome aanwinst.

Wij zijn de afdeling dan ook zeer dankbaar dat zij dit mede mogelijk hebben gemaakt

 

Scylla

Onze handdoekbakken hebben jarenlang dienst gedaan, maar waren nu echt aan hun einde.

Dankzij een eindejaarssubsidie van NTTB West hebben we nieuwe bakken kunnen aanschaffen.

Zelfs twee mooie, houten exemplaren voor de eredivisiewedstrijden. Plus een aantal nieuwe kartonnen exemplaren. Helaas is hun actieradius tot nu toe beperkt tot het materiaalhok. Hopelijk kunnen we er snel mee aan de slag.

 

 

 

TOP Haastrecht

TOP uit Haastrecht is bezig een groep op te bouwen om overdag te gaan tafeltennissen.

We zijn daarmee in september begonnen, door middel van foldertjes en een advertentie in het plaatselijke weekblad de IJsselbode. Daar zijn al wat mensen op afgekomen maar nog niet genoeg. Om een nieuwe advertentie te plaatsen konden we goed een subsidie gebruiken, er zijn daar immers kosten aan verbonden.

Door de Corona problemen hebben  we, in samenspraak met de krant ‘de IJsselbode’, de advertentie kunnen uitstellen tot dat we open mogen.