Starterstoernooi tafeltennis Jeugd bij ttv TOGB

De NTTB, de Nationale Tafeltennisbond, maakt er veel werk van om jeugd op weg te helpen in de tafeltennissport. Na wat eerste oefeningen om gevoel voor het balletje te krijgen komt de stap naar het wedstrijdspelen. Dat kan je doen tegen je maatjes van de training, maar ook tegen spelertjes van andere clubs. De NTTB organiseert daartoe een paar keer per jaar zogenaamde Starterstoernooien, toernooien voor beginnende spelertjes. Zij doen dit per toerbeurt samen met een van de tafeltennisclubs uit de regio. Een regio die nagenoeg geheel de provincie Zuid-Holland omvat.

Op zaterdag 10 februari gebeurde dit samen met tafeltennisvereniging TOGB, de Berkelse club die speelt in Den Opper op het Hogeland. Totaal deden aan dit toernooi 34 spelertjes mee, waarvan 7 spelers van ttv TOGB-zelf. De jongste deelnemer was pas 7 jaar, kwam maar net boven de tafel uit, maar kon toch al een aardig balletje slaan.

Gespeeld werd op 10 tafels. Na een gezamenlijke warming-up startte om 10.15 uur de voorronde, bedoeld om een eerste schifting naar sterkte te maken. Vervolgens gaven 2 topspelers van TOGB, Willy Lia en Lennard Overdevest (de nummers 1 en 2 van de onlangs gehouden clubkampioenschappen) een demo. Zij lieten zien wat er zoal met balletje, bat en tafel gedaan kan worden.

Na deze demo en een korte pauze werd de vervolgronde gespeeld. In poules, nu ingedeeld naar sterkte, waren mooie, spannende partijen te zien. Het was een drukte van belang in de zaal met heel geconcentreerde, enthousiaste spelertjes. Gadegeslagen door de vele meegekomen ouders. Die keken mee vanuit de kantine, maar proefden ook de sfeer vanaf stoelen in de speelzaal.

En ja, wie eerste en tweede werd in de poule leek niet zo van belang te zijn, wel van belang was de spelvreugde die van de gezichten afstraalde.

Om tegen 13.30 uur was de “strijd” gestreden en werd overgegaan op de prijsuitreiking. Er waren een 2-tal bekertjes, maar verder medailles voor alle deelnemers. Met vrolijke gezichten werden alle deelnemers op de fotografische plaat vastgelegd. Met hun ouders, die vandaag voor het eerst meegemaakt hadden wat er op Tafeltennisgebied te sporten valt, gingen zij vervolgens blij weer naar huis.

NTTB en ttv TOGB kunnen terugkijken op een geslaagd toernooi, met dank aan alle deelnemers en alle vrijwilligers aan NTTB- en TOGB-kant.