Voor de foto’s klik hier

Op zondagmiddag 8 januari is in de speellocatie van tafeltennisvereniging Combat in Bleiswijk het NTTB Starterstoernooi West gespeeld. Voor het toernooi hadden zich 30 jeugdige jongens en meisjes in de leeftijdscategorie van 8 tot 14 jaar en van 8 verschillende tafeltennisverenigingen uit de regio West aangemeld. Dit toernooi is nu voor de derde keer in de regio georganiseerd door de toernooicommissie van regio West van de Nederlandse TafelTennisBond (NTTB) in samenwerking met lokale verenigingen in de regio West en in dit geval met TTV Combat uit Bleiswijk en TTV Pijnacker.

De doelgroep waren het toernooi zijn jeugdige startende tafeltennissers die zelf nog niet aan de officiële wedstrijdcompetitie van de NTTB deelnemen, En het toernooi werd georganiseerd met het doel om deze startende tafeltennissers wedstrijdervaring te laten opdoen door het spelen van wedstrijdjes tegen spelers van andere verenigingen. En behalve het spelen van deze onderlinge wedstrijdjes was er ook aandacht voor bijvoorbeeld de puntentelling en het toepassen van de spel- en gedragsregels onder de begeleiding van ervaren trainers en vrijwilligers van ttv Combat en ttv Pijnacker.

Vanaf 12:30 uur was de zaal open zodat er al ingespeeld kon worden. Om ca. 13:00 uur was de officiële start van het toernooi/evenement met een collectieve en serieuze warming-up. Daarna hebben de spelers hun eerste wedstrijdjes in een 3- of 4-kamp (1 game) gespeeld voor het bepalen van de onderlinge sterkte, waarna de spelers zijn ingedeeld in 8 groepen van vergelijkbare sterkte. Tussendoor hebben de deelnemers nog meegedaan aan een spellencircuit bestaande uit 4 verschillende onderdelen waarin het reactievermogen, de coördinatie, techniek, concentratie en het uithoudingsvermogen van de deelnemers op de proef werden gesteld.

Na de spellen zijn de 3- en 4 kampen van vergelijkbare sterkte gespeeld verspreid over 8 tafeltennistafels waarbij per wedstrijd 3 games tot 11 punten werden gespeeld. In de wedstrijdjes werd door de deelnemers serieus om de punten gespeeld. Gezien de uitslagen werd weinig weggeven. Enkele wedstrijdjes eindigden met een stand van ver boven de 11 punten (bijvoorbeeld 17-15) omdat een game pas na 2 punten verschil is beslist. Sommige spelers waren zo enthousiast dat ze na de poulewedstrijden ook nog finales wilden spelen maar dat was niet gepland en daarvoor ontbrak ook de tijd!

Na een zeer actieve en intensieve middag voor de deelnemers werd het toernooi volgens planning om 16:15 uur afgesloten met een prijsuitreiking: een herinneringsmedaille voor iedere deelnemer. En na het maken van groepsfoto’s gingen alle deelnemers moegestreden en met de opgedane ervaring rijker naar huis! Ook hartverwarmend was de grote belangstelling van ouders, broers, zussen, opa’s en oma’s die de moeite hadden genomen om hun spelers te komen moedigen!

Al met al kan de organisatie terugzien op een succesvol toernooi met dank aan alle vrijwilligers in de zaal en achter de bar.