Selecteer een pagina

Op woensdag 18 december organiseert de afdeling West in samenwerking met de NTTB de trainersworkshop ’Het mentale aspect binnen de tafeltennissport’. De workshop vindt plaats bij tafeltennisvereniging Alexandria in Rotterdam. Tijdstip 19.30 – 22.30 met als docent jeugdbondscoach Titus Damsma.

Het mentale aspect binnen de tafeltennissport
Wat vroeger in de volksmond ‘mentale training’ werd genoemd is het NOC*NSF prestatiegedrag gaan noemen. We zullen in deze bijeenkomst een aantal aspecten van het prestatiegedrag behandelen. Zoals het begrip prestatiegedrag al zegt is het algemener dan alleen voor de sport. Alles wat in de (tafeltennis)sport aangeleerd wordt kan in het gewone leven gebruikt worden. Een aantal basisbegrippen zoals concentratie/ afleiding, ontspanning/ spanning en doelen stellen/ taken uitvoeren zullen aan de orde komen. Na een korte inleiding zal aan de hand van nuttig praktische voorbeelden worden laten zien hoe de onderwerpen in de praktijk behandeld kunnen worden.

Over Titus
Titus Damsma (2 december 1961) is jeugdbondscoach (trainer 5, 2001) bij de NTTB. In deze functie is hij als RTC-coördinator verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de RTC’s binnen Nederland. Hij begeleidt de RTC trainers en spelers en verzorgt het Nationale en Internationale (trainings- en wedstrijd) programma. Verder begeleidt hij het Jongens kadettenteam gedurende het seizoen met als afsluiting de Europese Jeugdkampioenschappen. Hij is tevens actief als trainer van Para-sporters op Papendal en in de NTTB trainers-opleiding. Titus is getrouwd en heeft twee dochters.

Inschrijven
Schrijf je in door je naam, bondsnummer en hoogst behaalde trainersdiploma door te geven per e-mail aan afdelingsondersteuner@nttb-west.nl.

Workshop:  Het mentale aspect binnen de tafeltennissport
Voor wie:  Trainers die actief zijn in afdeling West, workshop is op niveau van TT2/TT3 maar iedereen is welkom
Datum:  Woensdag 18 december
Tijd: 19.30 – 22.00
Locatie:  TTV Alexandria
Adres:  Tattisstraat 23-25, 3066 CE ROTTERDAM
Kosten:  €7,50 per deelnemer (inclusief 2 drankjes)
Betalen:  Via bankrekening aan NTTB afdeling West: NL25 INGB 0000 5046 49