Op dinsdag 10 november organiseert de afdeling West in samenwerking met de VVTT de trainersworkshop ‘Meerballentraining’. De workshop vindt plaats bij tafeltennisvereniging De Treffers R in Roelofarendsveen, tijdstip 19.30 – 22.00 met als docent Maurice Schulte.

Corona: Het is lastig om in te schatten hoe de situatie op 10 november is en welke maatregelen er dan van kracht zijn. Uiteraard houdt de organisatie zich aan het geldende sportprotocol en worden er aanvullende veiligheids- en hygiëne maatregelen genomen. Mocht de workshop gecanceld worden dan ontvangen de deelnemers het inschrijfgeld terug en gaat de organisatie op zoek naar een nieuwe datum.

Meerballentraining
Door gebruik te maken van de trainingsmethode ‘meerballentraining’ kan de trainer nóg beter helpen bij de (technische) ontwikkeling van zijn of haar spelers. Toch lijkt het geven van meerballentraining makkelijker dan dat het is en vergt het zeker ook training om op een juiste manier met een gezonde houding de ballen aan te geven. Tijdens de workshop leer je hoe je meerballentraining kunt geven, krijg je verschillende soorten oefeningen te zien en hoor je hoe je deze trainingsmethode in de groepstraining toepast. De deelnemers krijgen ook ruimte om eigen vragen/casussen in te brengen.

Over Maurice Schulte
Maurice is van jongs af aan al actief in de tafeltennissport. Als jeugdspeler heeft hij de top van Nederland bereikt en hij is het nog niet verleerd want hij speelt momenteel nog in de 1e divisie bij Tempo-Team. Hij is al 8 jaar actief als Hoofdtrainer bij HTC en geeft nu zo’n 2,5 jaar training bij ttv Diemen in een samenwerkingsverband met Amsterdam Topsport. Naast het verzorgen van de groepstrainingen begeleid en traint hij ook individuele spelers die in de top van NL meedraaien. Hij is onder andere trainer/begeleider van Tim Gras, Floris Zur Muhlen en Elwin Huiden. Ook heeft hij training gegeven aan Angelique Gertenbach, zij behaalde in 2015 de ½ finale van het dames enkelspel op de NK. Al met al een trainer die we graag inzetten om zijn kennis met de trainers uit afd. West te delen.

Informatie & inschrijven
Wat:                    Meerballentraining
Voor wie:            Tafeltennistrainers mét en zonder TT-diploma
Datum:               Dinsdag 10 november
Tijd:                    19.30 uur – 22.00 uur (19.15 uur zaal open)
Locatie:              Tafeltennisvereniging De Treffers R
Adres:                 Sportpad 2, 2371 PP Roelofarendsveen
Kosten:               €7,50 per deelnemer
Aanmelden:      Klik hier voor het aanmeldformulier

Als je een vraag hebt over de workshop kun je contact opnemen met Afdelingsondersteuner Sven Groot via afdelingsondersteuner@nttb-west.nl.