Tafeltennisvereniging Serve ’71 uit Hendrik Ido Ambacht klopte eind januari aan bij de Afdeling West. Terwijl de jeugdtrainer er mee ging stoppen wilde de club juist graag een impuls geven aan de jeugdafdeling. Onze afdelingsondersteuner (AO) Sven Groot is langs gegaan.

Benieuwd hoe Afdeling West jouw vereniging kan helpen? Neem dan contact op met Sven Groot via afdelingsondersteuner@nttb-west.nl.

Het eerste contact was toen Jan-Willem, bestuurslid van Serve’71, de commissie CVO benaderde. Hij mailde: ‘’ We weten dat de jeugd de toekomst heeft ,we zijn al een aantal jaren bezig om de jeugd te promoten d.m.v. diverse activiteiten, echter is de ledenwinst gering. We weten op het ogenblik niet wat we nog kunnen doen om de leden binnen te halen. 

Via CVO kwam de vraag bij Sven Groot, de Afdelingsondersteuner van West. Hij heeft veel ervaring met het opzetten van jeugdbeleid en wervingstrajecten.

Eerste kennismaking
Na een verkennend telefoongesprek vond in maart een gesprek plaats tussen enkele bestuursleden, vrijwilligers én de afdelingsondersteuner. De huidige situatie van de vereniging werd in kaart gebracht en de eerste vraag was: Heeft het nog nut om te investeren of is stoppen de beste optie? Na een discussie over de voor- en nadelen waren de aanwezigen enthousiast om een nieuwe impuls aan de jeugd te geven. Men koos als doelstelling 10 nieuwe jeugdleden en 5 nieuwe seniorenleden vóór 31 december 2020 en het zo snel mogelijk aantrekken van een nieuwe trainer. De eerdere wervingstrajecten zijn geëvalueerd om te leren voor het nieuwe traject. Voor Serve’71 was het gesprek een goede basis om mee verder te gaan.

De zoektocht naar een nieuwe trainer
De afdelingsondersteuner kon ook helpen met de wervingstekst voor een trainer en heeft deze samen met Serve ‘71 vervolgens op verschillende plekken (o.a. afdelingssite, eigen site, trainersnetwerk en tafeltennismarkt.nl) gecommuniceerd. Deze aanpak was succesvol, er is een nieuwe trainer heeft gevonden die niet alleen de jeugdtraining maar ook de seniorentraining gaat verzorgen. De senioren hadden ondertussen ook aangegeven graag een trainer voor de groep te hebben. De afdelingsondersteuner heeft er (eenmalig) ook voor kunnen zorgen dat de afgelopen weken enkele gasttrainers een training hebben gegeven.

Werven van nieuwe leden
De zomerperiode zal worden gebruikt om een plan van aanpak voor de werving te maken; hierbij zal de afdelingsondersteuner blijven meedenken. Serve’71 heeft al verschillende activiteiten gepland: promotie op de zomerparkdag, clinics op basisscholen, een open dag met gasttrainers, een tafeltenniscursus, het maken van een banner, een strippenkaart waarmee afnemers iets kunnen winnen en het drukken van 2000 flyers. Door de stimuleringssubsidie van de afdeling West (misschien iets voor uw vereniging, informatie is ) is het voor Serve’71 zeer betaalbaar.

De Afdeling West wenst Serve’71 ontzettend veel succes met de nieuwe jeugdimpuls.