Op zondag 19 maart was sporthal Leidschenveen in Den Haag het toneel van het A-jeugdranglijst- toernooi en Onder-23-toernooi.
Circa 120 spelers streden om de titels en de prijzen. Op nttb.toernooi.nl staan alle resultaten.
Als u een originele foto wilt ontvangen stuur dan een mail naar wilko.huiden@nttb-west.nl.

In de meisjes O11 klasse waren er twee deelnemers die daarom meededen bij de O13 klasse. De onderlinge strijd in de poule werd gewonnen door Mila Larmene in een spannende vijfsetter. Zoe Schutte werd tweede.

 
In de jongens O11 klasse waren er vijf deelnemers die één vijfkamp speelde in de middag. De laatste poulewedstrijd tussen Jarnelo Erich en Jari van Gameren was het spannendst en bepaalde wie eerste en tweede zou worden. Na een spannende vijfde game kon Jarnelo Jari voor het eerst op een jeugdtoernooi verslaan en ging hij met de overwinning naar huis.

In de meisjes O13 klasse waren er totaal zes deelnemers die één zeskamp speelde in de middag. In deze poule was Yenthe Salden onverslaanbaar en won ze 3-1 van nummer twee Natalia Kerr.


In de jongens O13 klasse waren er vijf deelnemers die één vijfkamp speelde in de middag. Nummer 1 van de ranglijst Kevin Ahlers deed mee bij de O15 klasse en dus was nummer twee Yunah Ritzerveld de favoriet en hij won dan ook zonder gameverlies het toernooi. Madhav Anoop werd hier tweede.

In de meisjes O15 klasse waren 14 deelnemers verdeeld over vier poules. Anne-Fleur Hamaekers wist de finale te bereiken door van Jitte de Klerk (nummer 2 van de ranglijst) te winnen, maar moest het daar afleggen tegen Nyncke de Knegt in vier games.


In de jongens O15 klasse waren er ook 14 deelnemers, alleen waren deze verdeeld over drie poules. De sterkste twee O15 spelers kwamen in actie bij de O19 en dus waren er drie grote kanshebbers: Tobias van Geffen, Mike van der Hoek en Sam Groenewoud. Tobias versloeg Mike in een spannende halve finale met 3-2, terwijl Sam Kenji van Enckevort versloeg met 3-0. In de finale kon Tobias het drie games spannend maken waarna Sam in de vierde game toernooiwinst binnenhaalde.

In de meisjes O17 klasse deden 9 deelnemers mee in twee poules. De sterkste drie O17 speelsters kwamen in actie bij de O19. De uiteindelijke finale ging tussen Sanne van der Schoot en Lynn Schijven. In een spannende vijfsetter was Lynn uiteindelijk de grote winnaar.


In de jongens O17 klasse deden 15 spelers mee, verdeeld over vier poules. De sterkste twee O17 spelers deden mee bij de O19 en dus lag het veld helemaal open met veel spelers dicht bij elkaar op de ranglijst. Al in de poulefase was er veel spanning met een poule waar het verschil tussen plek 1 en 3 uitkwam op 5 onderlinge punten. Uiteindelijk ging de finale tussen twee spelers uit één poule: Niek Esselink versloeg Thomas Wijnhout met drie games boven de 10, nam hij revanche voor de 0-3 nederlaag in de poule en werd zo voor het eerst winnaar van een A-toernooi.

In de meisjes O19 klasse waren er 11 deelnemers, verdeeld over twee poules. Sara Devos versloeg Tanya Misconi in de halve finale met 3-1 en Xijin Zheng won 3-0 in de andere halve finale van Anouk van den Boom. De finale ging uiteindelijk met 3-0 naar de Belgische speelster van Westa.


In de jongens O19 klasse waren er 18 deelnemers, verdeeld over zes driekampen. Door competitiewedstrijden waren de top drie van de O19 ranglijst niet aanwezig en dus stonden er twee O15 spelers bovenaan de plaatsingslijst. Zij en ook de nummers drie en vier geplaatst (Ivan Kahn, Brent Ronde, Kaj Ronde en Teun Salentijn) haalden bijna vlekkeloos de halve finales waarin Kaj nipt Ivan wist te verslaan en Brent met 3-1 van Teun won. In de finale wist Brent met 3-2 de broederstrijd te winnen.

Er waren twee klassen voor O23 spelers: 11 spelers speelden in de 1900 en lagere rating klasse en de O23 topklasse had 6 spelers. Thijs Beentjes verloor één game in de poule, maar wist daarna zonder gameverlies het toernooi te winnen. De tweede plek in deze O23 klasse ging naar Bart-Jan Boudestein. In de O23 topklasse was favoriet Barry Berben niet te verslaan en ging de tweede plek naar Dobrila Jorguseska.