Selecteer een pagina

Op woensdag 15 juni presenteerde TTV Play Fair zich tijdens de braderie in Leimuiden. Deze braderie werd na een onderbreking van 2 jaar weer georganiseerd. De braderie startte deze keer om 12 uur in plaats van om 2 uur en dat was de eerste uren duidelijk te merken. Hans Brand had deze uren niet heel veel te doen. Slechts een enkeling kwam naar de kraam toe en kon verleid worden om te raden hoeveel ballen in de vaas waren gestopt.

 

Maar na 2 uur werd het gezellig druk. Gelukkig hadden we de hulp van Martin van der Geest en Tiny Lunenburg en Hedwig Kuys van de woensdagmiddaggroep en die hebben zij bij de aanlopers zeer actief gepromoot en vele folders uitgedeeld en van een aantal mensen de belofte gekregen dat zij zeker een keer in Het Spant komen kijken en wellicht zelfs meedoen.

In totaal hebben 119 mensen een gokje gewaagd om het juiste aantal ballen te raden. De aantallen liepen uiteen van 49 tot en met 324, maar het juiste aantal was 107. Niemand had dit aantal opgegeven, maar de winnaar, Dick Brussen, zal er met zijn aantal van 108 maar eentje naast. Hij heeft een tafeltennissetje van twee batjes met drie balletjes, beschikbaar gesteld door Heemskerk Sport, gewonnen.

MJ Tafeltennis had in de ochtend een tafel neergezet waar we de robot op hadden geplaatst en velen, jong en oud, vermaakten zich prima met het terugspelen van de ballen. Dat lukte niet iedereen even goed en we hebben dan ook meerdere ballen uit de struiken moeten terughalen. Daarnaast hadden we ook een ronde tafel beschikbaar en ook daar werd fanatiek op getafeltennist. Opvallen was dat juist de jonge kinderen daar erg goed op uit de voeten konden. Naast de activiteiten kwamen veel mensen gewoon even een praatje maken en de fotoboeken met de geschiedenis van Play Fair bekijken. Wat ook weer aanleiding was voor vele onderlinge gesprekken. Al met al was het een gezellige drukte. TTV Play Fair heeft zich op een goede manier aan het dorp laten zien.