Weer een starterstoernooi, deze keer bij ttv VVV, op zondag 6 november 2022

Na het succes van het starterstoernooi bij ttv Scyedam in april jl hebben Wilko Huiden, Clement de Rooy en ondergetekende weer een starterstoernooi georganiseerd voor heel afdeling West. Uitgenodigd worden echte starters en competitiespelers met een ELO-rating die bij inschrijving niet boven de 100 uitkwam. Met een iets kleinere sportzaal dan bij Scyedam mikten wij op een deelnemersveld van maximaal 28. Maar tot onze grote verrassing kwamen er veel meer aanmeldingen binnen. Ook van verenigingen die vorige keer geen kinderen hadden ingeschreven. Uiteindelijk, met nog een tafel extra in de zaal bij VVV, konden we 32 deelnemers blij maken. Een aantal late aanmelders hebben wij helaas moeten teleurstellen.

Net als in april hadden we een leuk programma in elkaar gezet. Na de warming up, gegeven door 2 enthousiaste vrijwilligers, speelden alle kinderen 1 game. Aan de hand van de uitslagen zouden wij dan een poule-indeling kunnen maken waarin spelers van enigszins vergelijkbaar niveau elkaar troffen. Maar voordat die poules met echte wedstrijden van best of five games van start gingen werden er door een aantal jeugdtrainers en andere vrijwilligers van meerdere verenigingen weer leuke spelletjes georganiseerd. Er waren 4 verschillende spelletjes. Door iedere 10 minuten te rouleren heeft iedereen aan alle spelletjes kunnen meedoen. En wat had iedereen een lol, zowel de kinderen als de ouders. Ouders die overigens in grote getale aanwezig waren, in de zaal en in de kantine. Misschien dat het regenachtige weer daar deels debet aan was ? Tijdens de spelletjes had de wedstrijdleiding tijd om de eerdere uitslagen te verwerken. In de volgende speelronde werden poulewinnaars bij elkaar gezet, en ook nummers 2 etc etc. De opzet daarvan was dat daarmee de kinderen steeds beter werden ingedeeld op speelsterkte. Dat maakte de wedstrijden uiteraard spannender.

     

Toen na een uurtje alle wedstrijdbriefjes waren ingeleverd bleek dat alle kinderen winnaar/winnares waren. Er waren 32 medailles: voor iedereen eentje. Ons eerste doel, de kinderen een fijn toernooi laten spelen is zeker gelukt, ons tweede doel, meer kinderen stimuleren tot het gaan spelen van competitie zou ook moeten lukken. Het spelniveau was in de hele breedte voldoende om aan de competitie deel te nemen.

(Enthousiaste delegatie uit Pijnacker)

Marjolein Wolthoorn