Op een zonnige zondagmiddag, 4 juni jl, werd weer een starterstoernooi gehouden, georganiseerd door de toernooicommissie van Regio West. Dit keer was dat bij ttv Avanti in Hazerswoude-Dorp.

Het maximum aantal deelnemers was vooraf bepaald op 28, te verdelen over 7 tafeltennistafels. En er waren die dag ook 28 deelnemers !

Er werd gespeeld in 2 categorieën: tot en met 12 jaar, en 13 tot en met 15 jaar.

Jonge startende tafeltennissers die nog geen competitie spelen en beginnende competitiespelers met een maximale ELO-rating van 100 waren de doelgroep. Het doel van starterstoernooien is om deze startende tafeltennissers wedstrijdervaring te laten opdoen door het spelen van wedstrijdjes tegen spelers van andere verenigingen. En niet alleen tafeltennissen is een doel, ook het leren hoe de puntentelling werkt en hoe je tijdens wedstrijden met elkaar omgaat.

Om 9:30 uur was de zaal open zodat er al ingespeeld kon worden. Om even na 10 uur werd het toernooi afgetrapt met een serieuze warming-up. Daarna hebben de kinderen hun eerste wedstrijdjes in een 3- of 4-kamp (2 games) gespeeld voor het bepalen van de onderlinge sterkte, zodat de spelers gaandeweg het toernooi konden worden ingedeeld in poules met spelers van vergelijkbare sterkte.

Na de eerste gespeelde wedstrijdjes hebben Yunah en Razvan, 2 topspelers bij de jeugd van Avanti, een korte demonstratie gegeven. En daarna kregen de deelnemers de kans de moeilijke service van deze heren goed terug te slaan. Dat bleek nog niet zo gemakkelijk, sterker nog: meestal onmogelijk !


Na dit leuke intermezzo werden er weer wedstrijden gespeeld, in poules waar het verschil in niveau tussen de spelers minder was dan eerder op de dag. Hetgeen resulteerde in veel spannende potjes. De 3- en 4 kampen werden in best-of-five games tot 11 punten gespeeld.

Na een zeer leuke, actieve ochtend voor de deelnemers werd het toernooi iets later dan gepland rond 14 uur afgesloten met de prijsuitreiking: een herinneringsmedaille voor iedere deelnemer. Ttv Avanti had bovendien als verrassing voor iedere deelnemer een waterijsje !

Na het maken van groepsfoto’s gingen alle deelnemers blij en met wat meer ervaring naar huis. Leuk om te zien was dat er veel belangstelling was van ouders, broers, zussen, opa’s en oma’s. Sommigen zijn al die tijd blijven kijken en aanmoedigen ondanks dat het die dag prachtig weer was.
De organisatie kan weer terugkijken op een geslaagd toernooi, met dank aan alle vrijwilligers in de zaal en achter de bar.
De planning is om het volgende starterstoernooi in november 2023 te houden.