Speciaal voor de tafeltennistrainers uit afdeling West organiseert de afdeling in samenwerking met Luc Janssen (PreT) twee modules met nieuwe bijscholingen. De 1e module is speciaal voor TT2 trainers die in 2019 of eerder geslaagd zijn, de andere module is toegankelijk voor iedere trainer en zit qua niveau tussen TT2 en TT3 in.

Zoals we in dit bericht over trainingsbegeleiding o.a. al schreven zijn wij van mening dat de tafeltennistrainers en coaches een cruciale rol spelen bij de vereniging als het gaat om het werven, opleiden en behouden van leden. In 2022 willen we zowel gediplomeerde en ongediplomeerde tafeltennistrainers verder helpen in hun ontwikkeling als trainer.

Twee bijscholingen gericht op het bijbrengen van de kennis/vaardigheden ‘training geven aan beginners anno 2021’. Vooral geschikt voor gediplomeerde TT2 trainers die in 2019 of eerder geslaagd zijn voor de opleiding en andere (bijvoorbeeld TT3-) trainers die betrokken zijn bij het training geven aan beginnende jeugdspelers.

Sinds 2019 is de TT2 opleiding van de NTTB vernieuwd en inhoudelijk flink aangepast richting het geven van een tafeltennistraining aan beginnende jeugdspelers. Deze vernieuwing willen we graag delen met gediplomeerde tafeltennistrainers die in 2019 of eerder geslaagd zijn voor de TT2 opleiding.

 1. Plezier op de vereniging: van spelen naar trainen voor beginners

Deze bijeenkomst gaat dieper in op de pijlers van de vernieuwde TT2-opleiding:

  • De vier fasen: enthousiasmeren, ontdekken en juichen, spelend leren spelen en spelend leren trainen
  • De vijf methodes: foutloos leren, observerend leren, metafoorleren, mikken (“eindpunt-leren”) en dwangstelling-leren
  • Het gebruik van het topspin-model bij het aanleren van tafeltennis.

 1. Oefenstof voor beginners

In deze bijeenkomst gaan we aan de gang (actief) met voorbeelden van oefeningen voor beginners. Op een speelse manier kinderen leren trainen.

Afdeling West heeft voornemens om deze pilot module in januari/februari 2022 aan te bieden, qua kosten denken we aan €17,50 per persoon per workshop. Laat ons zo snel mogelijk weten, bij voorkeur voor 16 november, als je hier mogelijk in geïnteresseerd bent. We gaan namelijk enkel de workshops bestellen/organiseren als er voldoende geïnteresseerden zijn (de Afdeling neemt immers het leeuwendeel van de kosten op zich). Geïnteresseerd en/of wil je meer weten over deze workshops? Neem dan contact op met Sven Groot via afdelingsondersteuner@nttb-west.nl.

Vijf bijscholingen gericht op het training geven aan met name jeugdleden binnen de vereniging (bijscholingsniveau tussen TT2 en TT3 in) Meer informatie volgt in december.

Deze reeks bijscholingen bieden we aan voor zowel gediplomeerde als ongediplomeerde trainers, we hebben voornemens om deze pilot module in de periode april, mei en juni  van 2022 aan te bieden. In november volgt er meer inhoudelijke informatie maar om alvast een tip van de sluier cadeau te geven lees je hier welke thema’s in de module voorbij komen:

 • Verder met de vereniging: plezier als basis voor een succesvolle club
 • Slag voor slag techniek aanleren
 • Positief corrigeren: beter worden met plezier,
 • Fysieke training op de club
 • Coaching: tactisch en mentaal beter wedstrijden leren spelen